lunes, mayo 29, 2006

Madrid-Barcelona: Hi ha lliga i es blaugrana!

Després de la derrota del divendres que vaig presenciar en directe (veure post Emeshing blog), per sort avui la història ha anat diferent. El Barça de bàsket arribava a Madrid amb un 2 a 1 a favor en el global de l'eliminatòria de quarts de la Lliga ACB 2005-2006.

El Barça arribava a Madrid amb ganes de sentenciar l'eliminatòria, després de no haver-ho pogut fer per 3 a 0, i perquè esperar a un 5é i definitiu partit era molt perillós. Recordem que el que queia eliminat d'aquest enfrontament no podrà disputar l'Eurolliga l'any que ve. El Real Madrid en canvi s'havia dedicat a calentar el partit amb algunes fortes declaracions contra l'arbitratge, per mi del tot injustes ja que el tercer partit que vaig presenciar en directe el Madrid semblava que jugava de local per l'arbitratge que va rebre.

El primer quart del partit ha estat molt espectacular, amb un Winterthur Barça que li entrava tot, ja siguin triples de Williams, de la Fuente, Basile o Navarro, o jugades espectaculars de Fucka. Tal ha estat l'encert que el marcador del primer quart ha acabat amb 21-31 a favor del Barça. Per part del Madrid Reyes i Scales aguantaven el partit.

Durant el segon quart el Barça no podia aguantar l'encert, però així i tot ha aconseguit establir un avantatge de 10 punts durant bona part del partit. Marconatto ha hagut de ser substituit al fer la seva tercera falta personal, i ha estat substituit per un nou jugador fitxat pel Barça per als playoffs, el grec Burusis.

El tercer quart ha estat dominat pels madridistes, ja que han començat la remuntada, que feia esperar el pitjor. I és que s'assemblava molt al desenvolupament de partit que s'havia produït fa dos dies a Barcelona, on el domini blaugrana era superat al final per una pájara del Barça i una ratxa blanca.

Per sort, en el darrer quart el Barça s'ha posat les piles amb una sèrie de triples de Kakiuzis, Navarro, Williams i Basile que ha fet arribar fins als 15 punts l'avantatge al final del partit, evitant qualsevol intent de reacció per part del Madrid.

Mentre que Reyes ha estat el millor del seu equip en aquest partit i en tot l'eliminatòria, per part del Barça el millor avui estat Fucka molt ben acompanyat per la Williams i Basile, i un gran Joan Carles "la bomba" Navarro:

El Barça ha acabat fonamentant el seu partit i sobretot el darrer quart amb els triples. Això es demostra en les estadístiques del partit, on es veu com els 14 triples del Barça (per només 4 del Madrid) han suposat 42 punts, és a dir per sobre als punts assolits per tirs de 2 que han estat 18 cistelles (36 punts). Aquestes han estat les estadístiques d'ambdós equips:

68 - Real Madrid (21+14+18+15): Sonko (9), Bullock (10), Videnov (-), Reyes (24), Hernández Sonseca (5) -cinc inicial-, Scales (13), Sinanovic (7) y García (-)

83 - Winterthur Barcelona (31+18+12+22): Williams (13), Navarro (19), De la Fuente (6), Fucka (12), Marconato (6) -cinc inicial-, Grimau (3), Basile (10), Kakiuzis (8), Burusis (2) y Trias (4)

Així doncs el Winterthur Barcelona assoleix les semifinals de la Lliga ACB 2005-2006 després de derrotar 3-1 al Real Madrid en l'eliminatòria de quarts amb aquests parcials: 79-67 , 88-70 , 76-84 , 83-68. En aquest enfrontament de semifinals es trobarà al Tau Vitoria que aquest matí s'ha imposat per 3-1 davant de l'Akasvayu Girona. Per l'altre costat del quadre, la semifinal enfrontarà a DKV Penya Joventut de Badalona contra a Unicaja de Màlaga.